RÓLUNK

A Mátészalkai Esze Tamás Gimnázium Origó Nyelvvizsgahely 2012. február hónapban lett akkreditálva. A nyelvvizsgahely jótékonysági céllal jött létre a gimnázium és Mátészalka környékén nyelvvizsgázni szándékozó vizsgázók számára. A nyelvvizsgahely működtetése iskolánkat még vonzóbbá teszi vonzáskörzetünkben, hiszen a középfokú nyelvvizsga megszerzését diákjaink többsége már a 9. évfolyamon célul tűzi ki. A nyelvvizsgázók és hozzátartozóik időt, pénzt, és utazással járó izgalmakat spórolnak meg azáltal, hogy nem kell a legközelebbi nyelvvizsga helyre Nyíregyházára utazniuk. Vizsgahelyünk kis nyelvvizsgahelynek számít, mégis térségünkben nagy jelentőségű, melyet a nyelvvizsgára jelentkezők növekvő száma is igazol. A vizsgák a gimnázium akkreditált termeiben zajlanak minden hónapban nyugodt, kellemes légkörben. "A"típusú szóbeli nyelvvizsgára angol és német nyelvből, míg írásban az onyc.hu weboldalon szereplő nyelvekből lehet jelentkezni. Hozzánk írásban eddig angol, német, francia, orosz, olasz, lovári, spanyol, román, ukrán és eszperantó nyelvekből jelentkeztek alap, közép és felsőfokú "B" típusú nyelvvizsgára. Nyelvvizsgahelyünk évente egy-két alkalommal ingyenes próba nyelvvizsgázási lehetőséget nyújt a nyelvvizsga előtt álló vizsgázók számára. A jelentkezők a hallás utáni szövegértésüket és íráskészségüket tesztelhetik ősszel vagy tavasszal előre meghirdetett időpontokban. A nyelvvizsgák szervezését és lebonyolítását Bartha Zoltán és Veszprémi Ágnes pedagógusok végzik, akik a nyelvvizsgázni szándékozók részére munkanapokon 8-14 óráig intézményünkben személyes vagy telefonos felvilágosítást adnak a nyelvvizsgákkal kapcsolatban.

Az Origó államilag elismert, kétnyelvű vizsgarendszer, amely a felvételi eljárásban többletpontot ér, Magyarországon mindenütt elfogadott, diplomakiváltáshoz és munkavállaláshoz egyaránt megfelelő. Vizsgarendszerének vizsgahely-hálózatában több mint 60 helyen szerezhető nyelvvizsga-bizonyítvány. Egyedülálló módon mind a 12 hónapban, hazánkban a legtöbb idegen nyelvből kínál vizsgalehetőséget. Az Origó vizsgarendszer megbízhatóságának, a vizsgaalkalmak gyakoriságának köszönhetően a cég 2015-ben visszaszerezte piacvezető szerepét.

Az ország legrégebbi és legnagyobb nyelvtudás-mérési tapasztalattal rendelkező intézményeként küldetésének tekinti a hiteles nyelvtudás-mérés értékeinek megőrzését. Stratégiai célkitűzése, hogy vizsgaközpontként megőrizze piacvezető pozícióját, valamint folyamatosan megújulva, innovatív módszerek kifejlesztésével szolgálja vizsgázóit.

www.onyc.hu

© 2021 Bartha Zoltán 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el